i love uols!

Nuffnang

Anda suka blog ini?

Monday, February 21, 2011

penangan jalan-jalan cari makan

Rutin hari ahad kls dengan abg ron memang tipikal.

Baca paper sebeban.mingguan malaysia-berita minggu-the edge.macam cover untuk seminggu punya cerita.

setiap pagi ahad buka je pintu dah selonggok surat khabar depan rumah mamak hantar paper tu baling.nasib dia ikat dengan getah.

memang tepat dimuka pintu!kalau nasib tak baik terbuka pintu time tu  memang tepat ke muka.moody sepanjang harilah jawabnya.

mata tu sambil baca surat khabar sambil tengok tv.macam sesumpah kan??

rancangan tv hari ahad sebelum tengok melodi tengok jalan-jalan cari makan dulu..pastu nona..pastu..bla3...





tengok slot jalan-jalan cari makan memang tak boleh bla der..kalau boleh hari tu juga nak pergi serbu kedai makan tu.tu pun kalau dekat.kalau jauh??kesat saja air liur anda.

hari ni punya cerita pasal murtabak singapura seksyen 15 bandar baru bangi.

boleh tak selama kls dok pergi klinik zubir ke teringin nak makan roti pisang ke*ni feveret. kls beli dekat kedai mamak belakang tu?

selalu dok lalu-lalang depan belakang restoran mamak murtabak singapura sekyen 15 bangi tu takde ku heran nak singgah pun.

tapi sekali keluar rancangan jalan-jalan cari makan terus over the top kedai nih!

nama pun duduk bangi dah dekat kls pun sangat teringin nak rasa murtabak singapore bangi tu dah kata sedap.

aik??bukan kls tengah dalam raw food boot camp ke??

ye.saya tahu.tapi keputusan nak makan adalah tindakan selera separa sedar.di luar kawalan saya.my bad.

sekali sampai petang tu mak aii punyalah ramai manusia dok beratur!dari luar kedai sampai ke dapur kedai.tu pun ada selonggok lagi manusia yang taktau nak beratur dekat mana sebab takda tempat.sebelum keluar rancangan jalan-jalan cari makan tak ada la full house macam ni.

Dalam rancangan jalan-jalan cari makan tu beritahu murtabak singapore bangi ni ada dua lapis dan ada yang tiga lapisan.bezanya murtabak singapore bangi dengan murtabak yang lain ialah murtabak singapore bangi tak ada sayur.hanya daging atau ayam dimasak dengan bawang dan rempah.

pastinya sedap kalau ramai yang suka.tapi kls belum dapat rasa lagi.kalau kamu semua teringin nak merasai kehebatan murtabak singapore bangi ni.silalah berkunjung ke bandar baru bangi seksyen 15.
beralamat di :

MURTABAK SINGAPURA
NO 21 JALAN 15/1B SEKSYEN 15
43650 BANDAR BARU BANGI
SELANGOR DARUL EHSAN
(EN. AZIZ: 016-222 1459)
(EN. ALI: 017-882 2147)


restoran murtabak singapura ini bersebelahan dengan futsal indoor dan juga berhadapan dengan jalan besar.landmark petronas.

makanya untuk tidak menghampakan kls sebab abg ron tanak beratur punya pasal abg ron pun pergi tapau dekat kedai belakang restoran murtabak singapore tu.

oh memang tak boleh blah..kalau leo yang abg ron meng'gula-gula'kan mungkin boleh.tapi ini selera kls yang di gula-gulakan!sungguh tak boleh terima.walaupun di bawah sedar tetapku tahu bezanya murtabak singapore.

pengajaran.ada baiknya juga.semoga kls sedar itu semua nafsu gempal semata-mata.tolong balik dan makan oats anda.

ini adalah jawapan selera kls selepas di tepuk:

apa?? oats lagi??? bluweeekkkkk..!!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Welcome to my fantasy world! what’s your dreams? everybody comes here; this is fantasy world.
land of dreams.some dreams come true, some don’t; but keep on dreamin’-this is fantasy world.Always time to dream.
so keep on dreamin'. If you focus on what you left behind you will never see what lies ahead! you must not let anyone define your limits because of where you come from. Your only limit is your soul. be imaginative! strong-hearted! only the fearless can be great. So lets live life the way you dream it!
Wildest dreams!

*you can take whatever you want with the backlink*





About Me

My Photo
And who am I? That's one secret I'll never tell ... You know you love me. XOXO Love Sweetheart