i love uols!

Nuffnang

Anda suka blog ini?

Thursday, March 3, 2011

gigitan cinta 18sx!!

hola!

well.lama sungguh rasanya kls tak update blog.rasa rindu pulak.tapikan memang kls sangat-sangat tak menang tangan minggu ni.

mana taknya..pergi melawat kakak ipar di wad lepas minor operation.mertua pun datang.bunda dan ayahanda kls pun kebetulan datang jugak.dengan kerja rumah yang tak pernah habis.so memang terasa sedikit haru-biru.



TAPI!

tapi3...dalam dok haru-biru tu.....haa.....

ce citer...ce citer...ce citer.....!

sempatttt....... lagi gigitan cinta hinggap!!!

haishhh!!!hari lain takde ke nak hinggap???

time-time ni la kan.time mak mentua datang..ayahanda datang..

tapi itulah.. terlajak perahu boleh diundur..terlajak hinggap??

kau tunggulah sampai lebam!

so macam-macam sebab lah kls bagi untuk bunda dan ayahanda lambat singgah rumah.nasiblah jumpa mertua dekat wad.boleh jugak cover dengan kain.

petang tadi bunda dan ayahanda kls datang juga ziarah kls dan leo.seperti biasalah ayahanda kls memang suka memasak.kali ni datang bukan nak masak.siap bawak periuk kari kepala ikan!penuh kot satu periuk besar.periuk kedap tahan panas 8 jam!.memang terasa fresh macam baru masak.

menu ayahanda bawa*macam nak berkelah! kari kepala ikan-ulam jeruk maman-ikan masin-sambal cili api.
ahhh..itu je pun dah kecur liur.*ya.kls tahu.diet kls ranap sama sekali.hari ni hari makan sedunia.satu dunia meraikannya! yeahh..bebeh!

tapi sayang abang ron belum balik lagi waktu tu.jadi kami makan dulu la.perut dah lapar sangat.

so kami pun makan tiga beranak.tengah-tengah sedap dok makan sambil berborak dengan pedas.dengan
berpeluh semua siap.

tetibe je bunda kls tanya

"apa benda dekat leher kau tu??" sambil menjuihkan bibir dengan penuh kehairanan.

kls apa lagi.macam nak tersedak dengar.dah la tengah pedas!
ni la yang kls dok risau dari tadi.dia menjelma jugak kan?dah lama kot berborak-borak.

tak sangka pulak bunda kls nak tanya direct to the face!ingat kot faham-faham sendiri la..diam-diam sudah..

kls dengan gagapnya tak bajet jawapan apa nak bagi

"haaahh....ni...gatal....." selamba yaya saja menyambung balik makan.dengan muka dah macam talam!

time ni rasanya bunda kls macam dah boleh agak la kot memandangkan jawapan bengong kls tu..

bunda pun balas dengan riak muka yang sangat innocentnye..

"hmmm... takut kot kurap ayam.."<--sungguh tak boleh blah yang ni..! kurap ayam ok?

"haa....takla...mana ada kurap.." kuang..kuang..kuang

adehh la..rasa nak tergelak pun ada..nak hantuk kepala kat dinding pun ya jugak!

ayahanda kls diam je dari tadi.tengok pun tak.agaknya dah perasan kot tadi kat dapur.

geramnya kls dekat abang ron!!!..kalau dia ada time tu kan ke best! baru dia tau!

tapi kls boleh lagi tahan gelak dengar kurap ayam.tapi kalau abang ron yang dengar mesti dah terbarai berdekah-dekah.haa..baru nak kantoi!

Abang ron balik kls pun cerita lah kejadian paling lucu abad ini.reaksinya???

macam dijangka..mula-mula matanya terbeliak sebab terkejut dengar bunda kls tanya.lepas tu abang ron bantai gelak gegar sebab kurap ayam! boleh??

uhh..!ada hikmahnya jugak abang ron balik lambat kalau macam ni gayanya.

abang ron boleh kata

"ala..cakap je la gigitan cinta.."

banyak la gigitan cinta.buatnya kang ditanya pulak apokobondo eh gigitan cinta???pengsan 3 jam!

ada satu tips..next time kls nak sapu foundation je..dah jadi baru nak dapat idea!caitt!

tapi kalau berpeluh tak jalan jugak.

hmmm..lenkali pandai buat pandai simpan mak jah...


20 comments:

maya al-Qibty said...

tak tahan...kurap ayam tuh <--mmg jujur la mak hang,aku boleh bygkan mcmana dia tanya hang..kah kah kah :p

diari-selebriti-mama said...

aku laaaaagi la takboleh3 tahan..huwahhh!

nur said...

hahaha.. kurap ayam tu.. tapi taknak mengiyakan juga.. hahaha..
JOM KE: ALL IN ONE

diari-selebriti-mama said...

hihi..memang lucu ok..

Castle 4 Chinta said...

adooiii..kes yg kerap berlaku kt aqueen ni.. haha.. len kali tonyoh ngan bawang putih.. bwg putih jo..bwg lain takmo.. so standby bwg putih byk2 kt umah ek..;P

Melur Jelita said...

Salam Mama jelita,

nice blog..kelakar..he he he

dah polo..jom join segmen melur jelita datang

Diari-Selebriti-Mama said...

aqueen:haha..boleh katakan semua pasangan suami isteri menghadapi benda yang sama.oh bawang putih?konfem 'dracula' lari..

melur jelita: tenkiu :)..saya cuba untuk menjoinkan diri.

Hafeezan said...

nak buat macam mana Mama, dah geram tu kat mana-mana pun boleh hinggap. itu yang nampak, yang tak nampak... hehehe... biasa la.

Diari-Selebriti-Mama said...

hafeezan: he3 biasa la en hafeezan..mana la nak ingat kan..lepas tu baru ada akai..
yang tak nampak tu..kurap raja pun takpa..hihi

deeya said...

Salam..
Lawak bebenor bunda mu yer... kurap ayam... agaknye bundamu nak cover2 kut sekali terkeluar kurap ayam... tergelak akak membaca entry mu ni....
akak follow ur blog ekk... menarik!!!

Faztee Danisha said...

hahha..kelakor lak bace..mesti malu kan bile kene tgur..tp tu le bile dh jd gitu mane nak sorok ha..len le rmbut pnjg leh cover gk..so wt xtahu je

Faztee Danisha said...

p/s sy tag u as 200 follower..hhehe

Diari-Selebriti-Mama said...

kak deeya:terima kasih follow.nanti kls pegi melawat kak deeya pulak.:)
bunda kls tu agaknya macam ter'smash' sendiri kot.he3
mesti dalam hati dok cakap kenapa la aku pi tanya..XD

Diari-Selebriti-Mama said...

faztee danisha: hahaha..malu jangan cakap la..depan ayahanda pulak tu..huhh!
rambut memang panjang tapi pi ikat sebab tebal sangat he3.nak makan pun rimas berpeluh-peluh.
tapi memang tak boleh jugak nak cover sebab selari dengan dagu kot!
c(:

Diari-Selebriti-Mama said...

faztee danisha: oh lupa pulak terima kasih banyak ye.kls sangat terharu atas penghargaan faztee.tunggu kunjungan kls ke sana! ^_____^

Diari-Selebriti-Mama said...

buat faztee danisha:

kls dah bace entri kamu.sangat terima kasih.ok menjawab persoalan faztee dan mungkin juga bloggers yang lain.
lucu sekejap.soho dekat bangi tu..bukan lah kls.tuan punya soho kls kenal.muda lagi orangnya.henshem tapi dah kahwin daa...pernah sembang-sembang.
soho kls maksudkan tu short form for small office home office.
harap dapat menjawab persoalan kamu faztee.^^

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

hua hua hua..kurap ayam...hua hua hua..

memang lawaklah..sian kat mama..

anyway..salam kenal.tq sbb sudi dtg belog picisan sy yerr..

i like ur style..i folo..kelako

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

hua hua hua..kurap ayam...hua hua hua..

memang lawaklah..sian kat mama..

anyway..salam kenal.tq sbb sudi dtg belog picisan sy yerr..

i like ur style..i folo..kelako

Faztee Danisha said...

hahha yeke cik kls..ok clear..kwn sy pn tny gk hal tu..heheh..klu btul leh mkn free..ahhaha..ok tq

Anonymous said...

membaca seluruh blog, cukup bagus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Welcome to my fantasy world! what’s your dreams? everybody comes here; this is fantasy world.
land of dreams.some dreams come true, some don’t; but keep on dreamin’-this is fantasy world.Always time to dream.
so keep on dreamin'. If you focus on what you left behind you will never see what lies ahead! you must not let anyone define your limits because of where you come from. Your only limit is your soul. be imaginative! strong-hearted! only the fearless can be great. So lets live life the way you dream it!
Wildest dreams!

*you can take whatever you want with the backlink*





About Me

My photo
And who am I? That's one secret I'll never tell ... You know you love me. XOXO Love Sweetheart