i love uols!

Nuffnang

Anda suka blog ini?

Thursday, March 17, 2011

kapal terbang vs kereta..mana satu oihh??

hari ni kls nak balik kampung kls pulau pinang nun kat balik pulau sana nun.
tu yang bangkit awai tu..

sebelum kemaih-kemaih buat entri dulu.

haa..awat? ada sapa-sapa yang ingat kls ni orang nogori ko??

tu lah akibatnya pertembungan budaya.ewahh!
sorang utara sorang selatan.

ni nak cerita kls sekarang tengah dalam dilema.
dilema lagi..tak habis-habis kan?

abang ron nak balik penang naik kapal terbang..kls pulak nak naik kereta.macamana tu?


kls taktau la..sejak makin ganyut ni..makin fear of height!
pasaipa pun taktau.tudia dia keluaq dah kan..
mentang-mentang nak balik kampung dia..
dan-dan tu tegeliat lidah.hiks!

kls punya gayat sense tu memang go up stairs you know!
agak dulu muda-muda sekarang pun muda lagi berkinja tak ingat kot..takat solero shoot genting highlands tu apedehal.

orang yang tunggu turn tu..kau tunggu la sampai sok pagi.
ade orang naik tak reti-reti nak turun.
macam dia yang punya.
releks je kan.

naik roller coaster pun macam tu jugak tak ingat orang belakang.
roller coaster mana yang tak naik?
habaq mai tudia dia keluaq lagi

genting?sunway?pesta pulau pinang?aiseh..pesta pun ada.
haa..dekat berjaya je belum.
sebab dah terkena penyakit gayat.hoho

agak ramai dok menyumpah time tunggu turn tu.
tu yang kls jadi gayat laguni.
hambek kau.langsung tak boleh naik.
kau ganja sangat kan..
*salahkan orang pulak sendiri yang perak

kls punya gayat sampai nak naik tangga kapal terbang yang berlubang bawah tu pun ketaq haa..

tangga mana-mana lah yang jenis berlubang boleh nampak segala macam kat bawah tu.

tangga rumah pun boleh jadi hal.aku memang tak boleh blah hat ni.

tangga menara tinjau apatah lagi.kau bagi seribu pun tanak aku naik de.

ok hat ni muhong.

kalau bagi seribu kls naik.WALAUPUN.macam sloth naik tangga..ku gagah juga.gitu semangat juang.

kalau orang taktau mesti dia kata gile jakun dia ni.
mai kot celah mana pun taktau.

padahal time studi dulu selalu dok ulang-alik sorang-sorang je naik kapal terbang macam jenis.

mas naik airasia naik.heli je tak naik.siap tido-tido lagi. tau-tau saja dah sampai.

kau suruh duduk macam orang tua ni pun takdehal.gile berlagak.


tapi la ni..kalau kls dah setuju nak naik.tiket dah beli.terpaksa la naik jugak.pastu kat atas nun mula la nak tunjuk perangai loqlaq tak semiyak!

nak-nak time cuaca buruk ke langgar awan ke..
memang abang ron tu macam takda darah kls punya squeeze!
peduli ape kan.aku peduli diri sendiri je time tu.

dalam hati memang menyesal gilelah naik.siap cakap tanak naik dah!
tapi nak pegi melancong tapi takmo naik kapal terbang.naik tongkang buleh??
tongkang pun ngeri takut jadi titanic.
dah tu kau duduk lah rumah dendiam toksah dok mimpi.


kan ke best kalau satu dunia ni ada jambatan.macam jambatan pulau pinang tu kan.
takyah nak gaduh naik kapal terbang.naik kete sudah..
nak pegi london drive kete je sampai.
walaupun dua bulan lepas tu baru kau sampai.


15 comments:

fRaMe+LenSeS said...

ehh orang Penang ka? kat mana tu?

estee_8980 said...

tu diaaaaa dia mai dah..kahhhhhh
kami pn tingin nak balik penang gak ni
last balik masa new year tu...
qhindu oooo chek

Golden Rose said...

salam perkenalan...thanks for following

Hafeezan said...

tergelak guling saya mama oii... apa ke he.. si mamat sorang tu duduk atas sayap kapei terbang tu. Kalau tiket habis pun cari le tempat yang sesuei sikit, peluk je badan kapei torobang tu. hehehe...

micky eyqa said...

hehehe gayat kot.. tapi lme2 dh bese

GreenAppleKu.com said...

Follower no. 162, singgah ngan folo blog Mama yg comel siut...keep in touch..

wawa azam said...

hehe..gune kpl terbg klo nk cepat smpi..gune kete klo nk hayati keindahan perjalanan :)

anyway wawa ank selangor menjengah sini :)

cik sakura said...

2bln drive baru smpai kan..hehe..jenuh tu..

Faztee Danisha said...

lo gayat la..cek pn takut tinggi ni..nak iku laut pun payah gak..xpasal kene lambung dek ombak..tmbh skg ni dlm suasana bencana..minta d jauhkan..nek kereta leh merayap mane2 je ikut suka..tapi penat kn nk drv

Laylihamid.blogspot.com said...

kalau naik tongkang bila nak sampai..lagipun x glam la mama diva...!!!

makdara TERdiva said...

tabik spring la dekat pokcik yg duduk bersila atas sayap kapal terbang tu.. :P

Diari-Selebriti-Mama said...

terima kasih kepada semua yang singgah na..
appreciate it!

frames: kami orang balik pulau ")

estee: tudiaaaa...hampa kira baru la tu balik penang kami lagi lama tak balik

en hafeezan: amboi..gelak guling dia..
hihihi..nak buat macamana ataih tu yang paling sesuai.

eyqa: memang gayat..^^P

rose:terima kasih juga

Gapple:tenkiu..comot saja

wawa:itulah ingat nak tengok permandangan saja..heeee

sakura:janji hati den tonang :P

faztee: betul tu.naik kete kaki panjang sikit..:)

layli:hahaha..itulahkan tongkang mana glam.sanggup tahan glam punya pasal kan

MDT:hahak..pokcik tu bertapa ateh angin tu..

|| A Lady Named .. Yantiey || said...

OMG.. pecah perot baca n3 ni kak oi.
Arghh nak itot lik Penang..

Dok Nogori kew le ni?

udin said...

cheq mai sini wat kunjungan balas.. ;D

Diari-Selebriti-Mama said...

yantiey: jom la kita balik penang oi..
sis bukan dok nogori.abang ron yang orang sanan.

udin:tenkiu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Welcome to my fantasy world! what’s your dreams? everybody comes here; this is fantasy world.
land of dreams.some dreams come true, some don’t; but keep on dreamin’-this is fantasy world.Always time to dream.
so keep on dreamin'. If you focus on what you left behind you will never see what lies ahead! you must not let anyone define your limits because of where you come from. Your only limit is your soul. be imaginative! strong-hearted! only the fearless can be great. So lets live life the way you dream it!
Wildest dreams!

*you can take whatever you want with the backlink*





About Me

My photo
And who am I? That's one secret I'll never tell ... You know you love me. XOXO Love Sweetheart