i love uols!

Nuffnang

Anda suka blog ini?

Tuesday, March 8, 2011

JELAJAH BLOG KATEGORI IBU

entri ini adalah untuk segmen jelajah blog kategori ibu oleh ben ashaari.


Ceritakan serba sedikit mengenai diri anda..

Love Sweetheart aka kak love aka kls is a home maker.full of obsession.
Berusia awal 30-an.Graduate from local uni.
setelah tamat pengajian kls berkhidmat bersama syarikat swasta sebelum berkahwin.
kls kemudian meneruskan karier sebagai ahli perniagaan soho.
dan kemudiannya dikurniakan hero bijak Leo Einsteins.

Apakah kenangan manis anda sewaktu bergelar ibu 

kenangan manis apabila pertama kali mendengar tangisan serta menatap wajah anak sendiri dan pertama kali membelai serta menyusuinya.sangat menakjubkan!

Kenangan pahit anda ? 

miscarriage for twins

Kata kata khas buat si suami ... 

*ready to jiwang bebeh...

WARNING! READ AT YOUR OWN RISK

dear kanda 

semoga masjid yang kita bina ini menjadi tempat berteduh yang sangat indah.sangat bahagia untuk kita berdua serta anak-anak.berjaya mengharungi saat susah dan senang.sedih dan gembira. hingga ke akhir hayat.dunia juga akhirat.semoga kita berdua dilanjutkan usia yang berkat untuk berkongsi kegembiraan melihat anak cucu berjaya dunia akhirat.semoga ey berapa banyak semoga la terus membimbing dinda yang banyak kekhilafan ini tanpa jemu untuk menjadi isteri yang taat.anak yang soleh. ibu yang mithali.macam salam raya
tears3..!uwaaaa...<--banyak doso la tu dah cakap kls ni jenis ada taman.

sekian.

dinda yang cute cembeng.


Jika ada anak , apakah nasihat anda kepadanya dan juga buat anak anak yang berada di luar sana .. 

wahai anak-anakku dan juga anak-anak seantero dunia yang di kasihi Allah sekalian *gile sedih lagi..
jadilah anak yang berbakti kepada kedua orang tuanya.kerana ibu bapa itu adalah satu-satunya harta yang paling bernilai kepada kamu.tiada galang gantinya.<-------------tears-------------->*beberapa saat.. berbaktilah3!kepada mereka.jadilah anak yang soleh dan solehah kerana kamu sahaja harta paling berharga buat mereka.
uwaaa nak balikkk..! maafkan saya.saya in character.

Apakah harapan anda kepada anak anda .. 

harapan kepada anak-anak. tipikal seperti ibu bapa lain juga.kls mengharapkan semoga kesemuanya menjadi anak yang beriman,sihat tubuh badan.minta dijauhkan dan dilindungi dari malapetaka dan bahaya.dapat berdikari, berjaya dunia akhirat.berbakti kepada agama,bangsa dan negara.menjadi kebanggaan semua terutama kedua ibu bapa.

Nasihat buat si gadis di luar sana ..

wahai gadis-gadis perhiasan dunia..tudiaa
jagalah maruah kamu.maruah kamu adalah maruah kedua ibu bapa.setiap tindak tanduk haruslah berlandaskan syariat.sematkanlah sifat malu kerana ia cabang iman.kerana malu juga menghalang dari manusia berbuat dosa.jadilah seperti perumpamaan apabila dicampak ke bumi menjadi intan.dicampak ke lautan menjadi mutiara.dicampak ke langit menjadi bintang! cantik dan berharga!


sekian sahaja jawapan dari saya.terima kasih.

anda semua masih ok???

ok bagus.itulah yang saya mahukan.


61 comments:

kakchik@ella said...

menarik!! nak pulak tang "jiwang" tu.

Cikgu CTE said...

semoga terpilih di review oleh encik ben..

saya tak sempat nak join...

blog yang cantik ..

jemputlah ke blog saya...

Diari-Selebriti-Mama said...

ella: terima kasih..he3 dah kata untuk suami..dia memang tak boleh lari dari kejiwangan tu..

cte:terima kasih..mencuba nasib saja..kalau terpilih kira rezeki..kalau tak pasrah..hehe

Dda Ly said...

keep in touch ok? thanks sudi jengah blog..:)

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

pinky momma singgah sini dr blog abg ben =)
terus folo kamu mama..
salam berkenalan ya mama =)

MamaFaMi said...

Hihihi.. jiwang habis! Sib baik KLS berhenti takat tu.. kot ler hujung tu ada sambung... nak beg tangan satu.. hehehe... acah je!

MamaEma said...

salam perkenalan...singgah sini membalas kunjungan....

ariana's said...

Salam kenal..balas ziarah n follow..nice blog..:)

rizaros said...

salam perkenalan mommy.. leh kongsi2 about mommy kan :)
datang dr blog ben... jom follow sy jgak.. :)
>>romantiknya :)

mama maman said...

salam... mama yana datang membalas kunjungan anda... will follow u later..:)

luvmum said...

salam ziarah..nice blog.

Mamamya said...

salam kenal dari blog ben...:) semoga kita sama2 menjadi ibu yg mithali..amin.

suka lah baca n3 ni....funny..:D

mas.saari said...

singgah dari segmen BA
semoga menjadi ibu yang tabah dan sabar dlm mendidik anak2..

blog cantik, entri menarik!

~~@lyci@~~ said...

salam.. tq singgah blog alycia.. salam perkenalan.. sonokkan ada segmen untuk ibu ni ;)

Mamaleesya said...

salam kenal. semoga menjadi ibu terbaik untuk anak-anak yea...tima kasih sbb visit blog mama ^__^

cHiEydA said...

salam kenal..dtg dr blog en. BA

kejora said...

ziarah balas..suke baca your blog..selamat kenal2an

Hafeezan said...

kalau mama tak terpilih pun. Ramai yang suka entry mama ni. touching... muaaaa...... ada kelas.

cik ayin said...

datang dari belog BA :)

azian said...

KLS...
boleh tak nak cakap yg sy mmg nangis masa buat entri ben tu hah...
tak tahan plak bila tulis jiwang2 n cari ayat2 yg sesuwei...hehehehhe
mcm kelakar je...tapi touching2 ni beh gak ek...heheheh

azian said...

KLS...
camne nak follow nie...tak jumpa2 pun sy...ke intenet ni yg lem%$#....adoyaiiii...

Warna Warni Kehidupan said...

pengalaman pahit tu memang sangat pahit..moga tabah selalu ye...semoga jadi ibu yang terbaik...

pRiNCe said...

entry yg sgt bagus...
thniah ye...:)

sy ni newbiee lagi...
jom bce info mnarik tentang petua orang2 tua untuk jga kecntikan tubuh badan...laki n pmpn..:)

shah-kayrul said...

salam kenal..terjah dari blog ben...

seronok dapat jenguk blog2 ibu nie

I B U E L Y S H A said...

salam perkenalan jelajah dr BA...nice blog :)

bee said...

kelakar jugak awk nih yer :)

saya singgah balas dan follow awk hee thanks singgah blog saya tau!

Cik Sue said...

salam kenal...singgah dr blog En Ben... =D

rohaadam said...

salam,kunjungan balas.....:-)nice blog!

cik yuz said...

keep on blogging hot mama :)

tims said...

kunjugan balas,salam knal..

Murni said...

As salam..
kembali berbalas kunjungan..
cantik blog..salam persahabatan..

Lelord said...

kusinggah ke sini lak..
salam kenal KLS

Puan Kutu said...

nice entri jugak..semoga bahgia slalu

Sue Andy's said...

paling suka part *read on your own risk

dunia maiza said...

suka perkataan cembeng tu hehe..

Farra said...

Salam kenal mama ;)

vagg© said...

salam kenal.. hahaha jgn cembeng2, ok haha pdhal i pong cembeng

rossalle said...

Jelajah blog kembali

Umie a'iesya said...

hye mama..
!!!

aizamia3 said...

singgah menjenguk blog kak love, jujurnya belum sempat jelajah semua entry dalam blog ini, tapi akan cuba menepek nampal di sini walaupun sekadar silent reader...

Diana @ Melley Mey said...

salam ziarah dan perkenalan dari diana... ^_^

Diari-Selebriti-Mama said...

Selamat pagi semua bloggers yang datang berkunjung ke blog kls.semoga didalam lindungan Allah selalu.
Terima kasih atas kujungan kamu semua.kls amat menghargainya.semoga persahabatan sesama kita terjalin mesra.kls akan cuba membalas semua kunjungan kamu ya! ^________^

||aLeaSaRa|| said...

wah slm perkenalan ye!suka baca n3 ni tapi tang miscarriage tu kite pun tmpg sedih,sabar ye!

Diari-Selebriti-Mama said...

en.hafeezan: terima kasih atas penghargaan..:)
touching ke?
he3 luahan jujur sanubari sebagai anak,isteri dan ibu..

Diari-Selebriti-Mama said...

azian: jangan kata azian.kls pun tersedu-sedu sambil kesat-kesat air mata buat entri ni.memang lucu nangis sorang-sorang depan lappy sambil menaip.emo.hehe.

Diari-Selebriti-Mama said...

aizamia3:terima kasih sudi membaca :)

Diari-Selebriti-Mama said...

aliasara:terima kasih..:)

qemaishak said...

kunjung balas & follow dari umi ammar..happy blogging ye:)

Rozita said...

kunjung balas dan terus follow...nice entry...boleh buat org tersenyum...

Fitri Senin said...

Terima kasih kerans singgah ke blog fit..salam perkenalan..ohh comelnye..anak u pun lelaki..!!!!!!and i love all ur answers!!!!jiwang pun xpe.. :)

aizamia3 said...

bila baca blog2 ibu ni dapatlah serba sikit pengalaman macam mana nak besarkan anak2

umi's cup cake said...

Salam perkenalan
Semoga perkenalan ini berkekalan hendaknya..keep up the good work

{ finieViolet} said...

salam perkenalan..

thanks sbb sudi singgah blog sy.. mmg kelas blog nih.. sy nk follow blog yg glam nie..

Dda Ly said...

Omg pernah miscarriage for twins??
kire tabah la u as a mom kan? tp tak pe, dorang duk jadi bidadari syurga tunggu u ..:)

meh ke rumah..
~kekasih hati chinta jiwa~
keep in touch ye..♥♥♥

miszlullaby said...

Ml follow sini ye =)

luckylizan said...

yuhuuuuu..... u follow me, i datang nak follow u balik... nnti sesama intai mengintai ya... selamat berkenalan. meh salam

Schajar McFlurry said...

hyep there....

saye f0ll0w cni yek... =)

chumeyl sangat header... ske3...

atie @ ejay said...

hi..atie follow jgk:)

Norhafiza said...

balas kunjungan..terima kasih sudi singgah ye...semoga kita menjadi IBU MITHALI ye ..amin

Diari-Selebriti-Mama said...

terima kasih di atas sokongan semua rakan bloggers.kls amat hargainya! ^^

cikpuanhady said...

salam perkenalan juga..me dah follow..aminn..semoga impian dan doa kita dimakbulkan..


Jom skodeng :Notre Belle Histoire

Jom skodeng :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Welcome to my fantasy world! what’s your dreams? everybody comes here; this is fantasy world.
land of dreams.some dreams come true, some don’t; but keep on dreamin’-this is fantasy world.Always time to dream.
so keep on dreamin'. If you focus on what you left behind you will never see what lies ahead! you must not let anyone define your limits because of where you come from. Your only limit is your soul. be imaginative! strong-hearted! only the fearless can be great. So lets live life the way you dream it!
Wildest dreams!

*you can take whatever you want with the backlink*





About Me

My photo
And who am I? That's one secret I'll never tell ... You know you love me. XOXO Love Sweetheart