i love uols!

Nuffnang

Anda suka blog ini?

Saturday, March 12, 2011

kereta masuk workshop!


semalam adinda kls minta abang ron tolong hantarkan kereta ke workshop.

bukannya apa.

biasa la kalau perempuan yang hantar workshop memang selalu kena katok!

lagi pulak yang tak tahu sangat pasal kereta ni.

masak la.

workshop yang abang ron nak hantar kereta ni..memang dah lama kenal.

teringat dulu masa baru-baru dapat ford ranger.

abang ron selalu pesan kalau drive kete jangan sampai minyak kering.

make sure isi minyak.

selalunya abang ron yang isi minyak si black tu.tapi hari tu time kls nak drive tengok-tengok meter minyak kering.

*nasihat orang tapi sendiri tak isi minyak.hadhoii.

mujur stesen minyak dekat.kls terus isi minyak full.

dalam 200 meter drive tetibe si black tersenggut-senggut..

*dah panik dah time ni!

makin lama makin perlahan jalan.kls terus amik side kiri.

elok bajet atas rumput je si black stop terus.enjin terus tak boleh start kau!

kls terus call abang ron bagitau.

abang ron dengan terkejut beruknya kata

"semalam abang baru je bawak elok je...awak buat ape???"

"lah orang tak buat apa-apa pun! picit apa pun tak!....pergi isi minyak je pun.."

"awak isi minyak ape???!"

"minyak petrol la.."

"laaaaaaa...sapa suruh awak isi petrol..! kete tu pakai diesel..! aduhhhh..."

bulsit!

sape suruh tak gitau awal-awal.setau aku kete semua pakai petrol.

lori bas saja pakai diesel!

terasa kesengalan.

apalagi tunggu lah tepi jalan tu.tunggu orang mai towing car.

habis kene overhaul.

masuk dengan towing rm600 melayang!


5 comments:

Hafeezan said...

kenapo jadi sampai macam tu. hahahaha... dah rabak poket hubby mama.

Diari-Selebriti-Mama said...

hehe nak buat macamana en hafeezan..dah selalu pegi stesen minyak dok bubuh kaler sama saja

Rafidah said...

aduii sedey nya 600 melayang.. :(

pstt.. salam kenal dari London. sy follow yea..:)

ibu qaleesya said...

kereta apa pakai diesel tu abg ron? hehehe

Diari-Selebriti-Mama said...

rafidah: itulah..tak pasal-pasal.tenkiu follow ^^

ibu: hehehe..kalau tak kerana insiden tu..sampai hari ni pun mungkin masih tak tahu lagi ada kereta pakai diesel kuang3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Welcome to my fantasy world! what’s your dreams? everybody comes here; this is fantasy world.
land of dreams.some dreams come true, some don’t; but keep on dreamin’-this is fantasy world.Always time to dream.
so keep on dreamin'. If you focus on what you left behind you will never see what lies ahead! you must not let anyone define your limits because of where you come from. Your only limit is your soul. be imaginative! strong-hearted! only the fearless can be great. So lets live life the way you dream it!
Wildest dreams!

*you can take whatever you want with the backlink*





About Me

My photo
And who am I? That's one secret I'll never tell ... You know you love me. XOXO Love Sweetheart