i love uols!

Nuffnang

Anda suka blog ini?

Monday, March 14, 2011

nak bukak - taknak bukak - nak - taknak -

hmm..hari ni leo bangun pagi saja terus pegi dekat kls.

"mama..ape dah jadi ni? ape dah jadi?.."

"ape yang dah jadi?? kenape??" kls pun hairan..

"ape dah jadi..leo kencing dalam seluar ni..?"

"haa..laa leo kencing dalam seluar ke.." hmm ingat apa la tadi.

tak pernah nak buat kerja kencing dalam seluar.minum air banyak sangat kot sebelum tido.

mujur terkencing sikit saja dekat seluar.kalau tak mau basah tilam!

jadi kls pun check juga tilam takut kot basah.takde.selamat.

ada satu RAHSIA....haha

selama ni kls tido atas plastik.

haa....apa kes???

yang pasti bukan kes kencing tilam ok.

abang ron selalu dok merungut dekat kls suruh bukak plastik tilam hehehe..

macamana beli dulu berplastik.macam tu la rupa sekarang tak berubah!

abang ron kata tak best la tido atas plastik.tak sedap langsung.siap bunyi-bunyi plastik lagi kan.

panas. takde ventilation system kot .heeee....

nak buat macamana kan kls dalam dilema nak buka plastik tilam ke tak.

sayang punya pasal kan.

orang cermat memang begitu. c(:

jangan kata tilam masih berplastik siap katil pun kls balut plastik!

sanggup pegi beli plastik wrapper dekat hardware.

apa punya pe'el la kan.

abang ron sampai geleng kepala.kls cakap apa yang abang geleng kepala?

itu pun nasib sofa ayang tak balut tau! heeee...

fikir punya fikir..


nak....taknak....nak....taknak...



nakk...!! 

akhirnya kls decided nak buka saja balut plastik katil dan tilam.

fikir balik macam kesian pulak dekat abang ron.

lagipun sampai bila tanak buka plastik??

kalau mak mentua tengok sok tak ke haru??

hoho..


proses buka plastik....T__T... harap tabah!



 nampak?

siap kotak balut bucu-bucu tilam pun ada lagi tu....
 
balut baek punye..



dah siap buka semua.barulah nampak rupa tilam.

heee..not bad.

*feeling dah mula boleh menerima kenyataan.



kls nak buat surprise dekat abang ron hari ni.

comforter ni lama dah beli sebelum CNY hari tu..

abang ron asyik tanya bila nak guna.

ni pun satu hal jugak.sayang nak guna punya pasal.

*baik jangan beli kan? hiks!


nampak tak bezanya gambar katil dekat plastik comforter tu?

bedsheet dia dekat luar kan? dah tahu katil devan.nak jugakk..beli bedsheet english style kan..

kls bukan ape..suka style bedsheet macam ni.nampak kemas.

cekang selalu.sebab boleh ikat kat bucu tilam tu.

sudahnya kls selit celah katil dan tilam saja.kemas juga kan.masih cekang itu yang penting.

kalau gagah tarik jugak mau carik bedsheet aku.


kls punya style *sape nak kisah pun kan..

comforter bukan untuk selimut.selimut pakai selimut lain.

comforter kls letak atas bedsheet.

jadi extra cosy sikit la bila landing atas tilam.

ada sape notice rotan atas comforter tu?

haa..rotan tu bukan untuk rotan orang.rotan tu untuk rotan tilam dan comforter tiap pagi.

bagi segala mak nenek habuk.kotor.hama semua keluar. 

keluar ke?

bantai la kan.kls pukul-pukul je.

bantal semua lepas tepuk-tepuk.mesti jemur dekat panas tepi tingkap.

sebab bantal semua pakai goose down feather.

bila bangun pagi dah agak leper.

jadi bila kena panas tu dia mengembang elok.gebu. 

hama pun mati.

buka langsir luas-luas bagi cahaya matahari kena tilam dan katil sekali.



dah selesai set the bed! cantik tak?

kls suke3 sangat pattern rose garden ni.sejuk mata memandang..

haa..harap abang ron cosy gila lah malam ni.

rasa nak terlelap sekejap..agaga


2 comments:

mast@work said...

hi, salam singgah,

wah2... cantiknya katil tu ye

Diari-Selebriti-Mama said...

hai mas..tenkiu sudi singgah..

terima kasih..:) katil pilihan hati den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Welcome to my fantasy world! what’s your dreams? everybody comes here; this is fantasy world.
land of dreams.some dreams come true, some don’t; but keep on dreamin’-this is fantasy world.Always time to dream.
so keep on dreamin'. If you focus on what you left behind you will never see what lies ahead! you must not let anyone define your limits because of where you come from. Your only limit is your soul. be imaginative! strong-hearted! only the fearless can be great. So lets live life the way you dream it!
Wildest dreams!

*you can take whatever you want with the backlink*





About Me

My photo
And who am I? That's one secret I'll never tell ... You know you love me. XOXO Love Sweetheart